تنظیم دستورالعمل آراستگی و شئون رفتاری بر اساس اسناد بالادستی

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: دستور‌العمل آراستگی و شئون فرهنگی و رفتاری، بر اساس اسناد بالادستی تنظیم شده است.
به گزارش خبرنگار ایسکانیوز، حجت الاسلام دکتر ابراهیم کلانتری در نشست تبیین راهکارهای عملیاتی دستورالعمل آراستگی و شئون فرهنگی و رفتاری در واحد تهران مرکزی گفت: این دستورالعمل بر اساس اسناد بالادستی تنظیم شده و دارای پشتوانه قانونی است. مقام معظم رهبری تاکید کرده اند که اگر روی فکر و فرهنگ کار شود، هیچ قدرتی نمی تواند جمهوری اسلامی را شکست دهد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه حجاب و عفاف در جمهوری اسلامی همانند پرچمی است که دشمنان به دنبال ساقط کردن آن هستند، افزود: اگر این پرچم الهی از بین برود، آثار جبران ناپذیری در پی خواهد داشت به طوری که محرمات الهی به راحتی زیر پا گذاشته می شود‌.
او ادامه داد: وضعیت فرهنگی جهان غرب، نمونه خوبی از نتیجه زیر پا گذاشتن عفاف و حجاب است. سردمداران نظام لیبرال دموکراسی غربی طوری سیاست گذاری کرده اند که افراد جامعه به سمت لذت جویی سوق داده شوند. متاسفانه موضوع هایی مانند ازدواج سفید و تولد فرزندان نامشروع به طور گسترده در جوامع غربی نهادینه شده است.
کلانتری اذعان کرد: برخی به موضوع عفاف و حجاب نگاهی ساده دارند و آن را جدی نمی گیرند؛ در حالی که این موضوع پیچیدگی های فراوانی دارد و در فرهنگ از اهمیت بالایی برخوردار است.
او با بیان این که موضوع فرهنگ در دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری دنیا باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: مسئولان فرهنگی واحدها باید حداقل ۵۰ درصد از زمان خود را صرف مسائل فرهنگی کنند.
عضو هیات رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به دستورالعمل آراستگی و شئون فرهنگی و رفتاری اضافه کرد: مسئولیت اجرای دستورالعمل بر دوش یک شخص نیست، بلکه تمامی بخش های دانشگاه وظیفه دارند به صورت دقیق، مبانی آن را اجرا کنند. موضوع عفاف و حجاب، فقط مربوط به بانوان نیست بلکه آقایان نیز ملزم به رعایت آن هستند.
کلانتری با تاکید بر لزوم فعالیت معرفتی و اثباتی از سوی معاونان فرهنگی واحدهاتوضیح داد: تشکیل نشست های مناظره، کرسی های آزاد اندیشی، برگزاری مسابقه کتاب خوانی و نمایشگاه، از جمله فعالیت های اثباتی و تبیینی است که باید در واحدهای دانشگاهی انجام شود.
او ادامه داد: راه اندازی مراکز مشاوره، جزو اصلی ترین کارها در دستورالعمل عفاف و حجاب به شمار می آید. همچنین باید به جایگاه کمیته انضباطی توجه بیشتری شود. البته باید از افراط و تفریط دوری کنیم تا حق دانشجویان ضایع نشود.
کلانتری توجه به تشکل ها و گروه های دانشجویی را از وظایف اصلی معاونان فرهنگی دانست و گفت: در دستور العمل آراستگی، کارگروه بررسی شئون فرهنگی و رفتاری تدوین شده که تمامی تشکل ها و گروه های دانشجویی را در بر می گیرد. در واقع تشکل ها همانند همیاران فرهنگی نقش خود را در این حوزه ایفا می‌کنند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: چکیده ای از قوانین ورود و خروج در دانشگاه، باید به صورت واضح در تابلویی بزرگ، سردر ورودی تمامی واحدها نصب شود.
او خاطرنشان کرد: اولویت اصلی معاونان فرهنگی، باید پیگیری اجرای دستورالعمل آراستگی در سطح کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی باشد؛ در واقع چارچوب های دانشگاه در تمامی سطوح باید رعایت شود.

موسوی: کار فرهنگی، استادان را به مبلغان عفاف و حجاب تبدیل می‌کند
سیدمجید موسوی رئیس مرکز حراست دانشگاه آزاد اسلامی نیز در نشست تبیین راهکارهای عملیاتی دستورالعمل آراستگی و شئون فرهنگی و رفتاری در واحد تهران مرکزی، گفت: در محیط دانشگاه، نباید عملکرد دفاعی داشته باشیم. فرهنگ ایرانی و اسلامی، غنی از مبانی با ارزشی است که دانشجویان به وسیله آن، در مقابل فرهنگ غربی خواهند ایستاد.
او خاطرنشان کرد: می توانیم با ارتباط هرچه بیشتر با جوانان و تلاش شبانه روزی، شاهد تحول فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی باشیم. تلاش شبانه روزی و خستگی ناپذیری، جزو ویژگی های یک تیم فرهنگی انقلابی است که زمینه ساز تغییر و تحول خواهند بود.
رئیس مرکز حراست دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ظرفیت ها و فرصت های موجود در دانشگاه آزاد اسلامی برای انجام فعالیت های فرهنگی، گسترده و بی نظیر است. با کار فرهنگی دقیق روی استادان، می توانیم آنان را به مبلغان عفاف و حجاب تبدیل کنیم.
موسوی یادآور شد: شیفتگی نسبت به عفاف و حجاب در قلب تمامی جوانان وجود دارد اما باید زمینه را فراهم کنیم تا ابهام ها و پرسش های آنان در این حوزه برطرف شود و به صورت آگاهانه و قلبی، پذیرای مفاهیم فرهنگی باشند.
او اظهار کرد: وقتی خداوند متعال تلاش مسئولان فرهنگی برای اصلاح تفکر جوانان را ببیند، قطعا پیروزی را نصیب ما خواهد کرد. امیدواریم بتوانیم با کمک یکدیگر، شاهد رشد روز افزون مسائل فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی باشیم.

چاپ   ایمیل